SKINNDETALJER.



Jag har blivit förälskad i kläder med skinn och lackdetaljer, har redan ett par leggings och nu är denna på väg hem till mig.
214 kr på REA, från ASOS.

FREDAG.

Nu är semestertiderna slut och man har kommit in i jobbet igen, skönt tycker jag. Och så himlans länge dröjjer det ju inte förens vi är lediga igen :)

Var även till V första gången för den här terminen igår eftermiddag/kväll. Så mysigt att träffa de små igen som faktiskt hade växt till sig ett par cm över sommaren. Vi var iväg på barnkalas till en liten flicka som fyllde fyra. Där va det full fart, säkert tio par små fossingar som sprang runt överallt..sockerhöga på litervis med glass och cocacola. Vi åt massvis med gottis och fiskade fiskdamm, sen däckade vi i soffan till Madagaskar.

Idag är jag ledig, så fort J har tagit sig upp ur sängen så ska vi iväg och storhandla. Det ekar tomt i kylen och har gjort det hela veckan..vi har fått skrapat ihop vad vi kunnat ur kyl och frys. Sen ska vi köpa en skrivare/kopiator, har funderat på det ett tag och det skulle vara väldigt smidigt att ha en här hemma. Speciellt nu när J ska börja plugga, och att slippa åka ut till mamma och pappa varje gång man ska skriva ut eller snylta på jobbet varje gång man ska kopiera några viktiga papper. Lite senare kanske det blir lite mys på stan, va ett tag sen jag va och kikade runt..cubus har ju öppnat så det måste kollas in.

Ha en bra dag!

NYA ARMBAND.



Nu ligger det uppe fler Armband på hemsidan, tex dessa.
Många fler armband kommer upp men nu är de flesta uppe i alla fall.

Kika gärna in på designbylina.se


KRÄFTOR.



Nu ska vi äta kräftor här hemma, det så bli så himla gott! Den här förpackningen har legat i frysen hela veckan och jag har gått och fingrat på den lite då och då. Men nu ska de ätas upp!

HÖSTENS STÖVEL.


Stövel i overknee modell med mocka imitation.
Från Ellos 449 kr.

VÄLKOMMEN TILL VÅRAT HEM.



VÄLKOMMEN skylt från Mique, ca 50 kr.

ATT ORKA.

Klart man är orolig, går inte att tänka på annat just nu. Jag vill inte må dåligt, inte känna att man är sjuk. Jag vill vara glad, må bra och få vara frisk. Trött, deppig. Orkar inte.

TWIST AND TANGO.



Galet snygga kläder från Twist And Tango, synd att de är så dyra bara. Men spara spara och sen slösa slösa.

Kjol 599 kr
Klänning 799 kr
Jacka 999 kr

Från Ellos.


PRESENTKORT.



Nu har jag fått hem mina första presentkort från Gratisbio, tydligen så har de nu börjat med rikskupongen dvs kuponger som man kan använda på alla de utvalda butiker som bla HM, Bodyshop, Gina Tricot, MQ, Lagerhous, OnOff, Cervera, ICA och många många fler.

Jag satt och hade världens valångest över vilken butik jag skulle välja presentkort i, och sen när jag fick hem presentkorten så visade det sig att det gick att använda i alla butiker. Mycket bra!

Såg även nu att jag skrapat ihop ytterligare poäng för presentkort på 100 kr, det är enkelt och gratis att samla poäng.

Bli medlem här så får du 75 poäng att börja med! När du fått ihop 200 poäng så kan du börja beställa presentkort!

KRÄFTKALAS OCH VINBÄR.

Igår va det kräftkalas ute på landet, famor fyller år imorgon så släkten på pappas sida samlades ute hos dem. Vi dukade långbord ute och åt en massa gott, bland annat kräftor. Åh, så gott det är med kräftor. Jag och faster T åt nog säkert en 2 kg var, våra tallrikar va fyllda hela tiden. Men det är ju så gott.

Jag passade även på att plocka lite bär i lillebrors trädgård, han hade ju hur mycket som helst. Och när plommona och äpplerna mognar om några månader så kommer jag och plockar lite av dem också :)

Av lite av bären vart det svart/röd vinbärs sylt, resten av bären ska jag nog göra paj av!



Vinbärs sylt:

ca 3 dl bär
4 dl vatten
2 dl socker

Koka upp vattnet och bären, tillsätt sedan sockret och låt koka 10 min.

BLOMMIGT.



Vem skulle inte vilja ha den här blommiga klänningen hänga i sin garderob. Sööt.

MUSIK.



Joaquin Phoenix & Reese Witherspoon - It ain´t me babe
(orginalet, Johnny Cash)

BLODPUDDING.

Varning för ett oerhört onödigt inlägg.



Varför ser det alltid ut såhär när man har försökt skivat blodpudding? Bara smulor av allting, eller är det bara jag som lyckas med det. Så jag kom på den briljanta (ehm?) iden att gojjsa ihop allting till en deg och göra egna plättar. Lite kladdigare men lite bättre.



Nu ska vi snart ner på stan en sväng för en fika, sista semesterdagen idag. Imorgon är man tillbaka på jobbet igen. En dag sen är det helg igen, vilken bra start!

GULD.



Nya örhängen från Lindex, 50 kr.

DESIGN.

Nu är hemsidan uppe, yeehy.
Inte 100 procent färdig, mer kommer att läggas upp. Men jag är såå nöjd. Duktigaste älskling har gjort och fixat allt själv, han är bäst. Som han pysslat och grejjat nu i några dagar.

Ni kan väl kika in :)
(klicka på bilden)


www.designbylina.se

SHAKE.



Jag har lyckats gjort och fått i mig minst en sån här fruktshake varje dag nu, men det är ju så lätt att göra och SÅ himla gott.

I denna är det:

1 banan
1 dl rabarber
1 aprikos
1 apelsin
1 msk linfröolja
1 dl turkisk yoghurt

TISDAGSMYS.

Snart kommer B och E hit, vi ska göra våra egna hamburgare och äta. Tisdagsmys.

Det är sista gången vi träffar dem nu på ett tag, på torsdag flyttar de nämligen hela lången vägen bort till Göteborg. Väldans tråkigt säger vi om det, glada för deras skull men vi hade gärna haft dem kvar här i Uppsala.

Vi ska i alla fall komma och hälsa på så fort de kommit iordning där borta.

BROCCOLI SOPPA.



Det vart en sen lunch idag, broccoli soppa med turkisk yoghurt. Godaste broccoli soppan.


Broccoli Soppa.

2 port.
ca 200 g broccoli
1 grönsaksbuljong
salt och peppar
ca 2 dl creme fraiche eller matlagningsgrädde
turkisk yoghurt

Koka broccolin i saltat vatten och häll sedan av mestadels av vattnet. Lös upp en grönsaksbuljong och misa sedan ihop allting med en stavmixer. Häll i cremefraichen/matlagningsgrädden och salta/peppra efter behag. Servera med en klick turkiskyoghurt och ev bröd till.

Mums!

MUSIK.



Montt Mardie - Come on Eileen.


Hör ni vad det är för låt?

KOFTAN.



Koftor är som skor, det kan man aldrig ha för många av..eller?
Dessa är i alla fall väldigt enkla och sköna, från HM 199 kr.

SISTA SEMESTERVECKAN.

Godmorgon alla glada!

Idag börjar min sista semestervecka, kan nu konstatera att sex veckor semester är liite överdrivet. Den här veckan känns lite tradig, jag hade gärna velat börja jobba igen..helst igår. Ser jätte mycket fram emot att träffa alla nya och gamla barn och all personal.

Jag tjuvstartar lite på fredag redan då vi har planeringsdag, ska bli kul att höra exakt hur mycket man ska jobba och vilka arbetstider man kommer ha..som det är nu så vet jag inte mycket. Ringde och pratade lite med dem idag men det blev man inte klokare av, de viste inte så mycket de heller :p

J skulle försöka va uppe tills kl 10 idag sa han, nu har hans alarm på mobilen ringt minst 20 gånger tror jag. Får gå och hoppa lite på honom i sängen så att han vaknar.

Idag ska jag träffa C på stan och sen ska jag iväg och spinna, börjar komma in i det lite nu..jag ska nog få någon ordning på den där konditionen.

TIO MINUTER I MIDNATT.

Vart tog dagen vägen?
Den bara försvann, J åkte iväg tidigare till festivalen och jag va lite bitter för att det inte vart någon festival för mig. Men det varade inte så värst länge, varför sitta här hemma och va bitter.

Kvällen har spenderat med världens bästa E, henne går det i alla fall inte att vara bitter med. Vi har bästaste humorn tycker vi, när vi drar igång med nått så går det alltid lite till överdrift. Då folk inte tror att man kan spinna vidare på någonting längre så kan vi det..alltid lite till.

Vi åt sushi, gottigottgott och sen vart det bio. Denna gång "The Proposal", vilket visade sig vara över förväntan. Tänkte att den skulle vara som alla andra sånna där kärleksfilmer, och på ett sätt så va den väl det också. Men väldans va vi skrattade, riktigt rolig va den faktiskt!

Nu blir det snart sängen och att vänta på att en viss J kommer och kryper ned bredvid mig, vilket väl blir vid en sisådär kl 5-6 imorrn bitti. Nej, jag förstår inte heller.

RUNT MIN HALS.



Nytt halsband från HM, 99 kr.

VILL-HA-BEGÄR.



Klänning från bik bok, 299 kr.

FREDAG.

Nu har alla åkt, finnarna har åkt hem och J har dragit iväg ner till raggare festivalen igen..också börjar det om. Förstår inte hur dom orkar, jag är inte gjord för att hålla igång sådär. Det har varit kul med besök men såå skönt att ha lägenheten för sig själv igen, att slippa tassa på tå..för det gör man ju faktiskt när man har främlingar i sitt hem. Men det va inget som helst fel på dom finnarna, trevliga prickar.

Nu ska jag nog ut och gå en sväng, känner på mig att detta kommer bli en riktigt tråk fredag. Alla är upptagna med någonting ikväll, blä. Men så blir det ibland. Jag hade gärna följt med till festivalen, om det inte hade varit så förbaskat dyrt. Nej, ut på en promenad va det.

SNEAK PEAK.


FIN(SKT) BESÖK.

Just nu sitter det fyra st finnar i våran soffa här hemma, vi har nämligen besök från Finland. Två stycken pojkar ska bo här hos oss tills på fredag. Kommer nog inte se så värst mycket av dom för imorgon drar de iväg till Raggae festivalen, men det är kul med lite besök :)

Själv börjar jag bli lite trött, så snart blir det nog att krypa ner i sängen för min del. Tänkte försöka ta mig upp någolunda tid imorgon så man får väl tassa runt på tå här för att inte väcka alla.

ULVA.



Det va en sån fin kväll igår så vi bestämde oss för att ta en liten cykeltur ut till Ulva Kvarn, vi hann inte riktigt innan solen gick ner men det va mysigt endå. Hade med oss lite fika och satte oss vid ett bord där och njöt av kvällen. Sen kom det några som skulle bada, galningar! Jag skulle aldrig ens tänka tanken att bada i det där vattnet, för det första är det ganska så snuskigt och för det andra är det så strömt..det står tom att man inte ska bada pga att man kan dras ned med strömmen.

Nu ska vi snart iväg och bada lite. Så skönt att solen tittar fram, imorgon ska det tydligen bli regn igen så man får passa på.

SOMMARDRINK.



Vi gick ut på gården och spelade lite badminton, så himla kul! Jag är så jäkla bra, fast älskling är nog lite bättre.
Nu sitter vi ute på balkongen igen med en varsin sånhär i handen.

för två pers:

2 dl jordgubbar
3 st kiwi
1 msk linfröolja
1 banan
1 msk limesaft
1/2 dl vatten
en massa is.

Mixa alltihop i en mixer.

MUSIK.



Martin Jondo - Are you really waiting.

MÄTT OCH GLAD.

Sitter och kollar på tv4 sport. På Ultimate Fighting eller vad nu denna värdelösa sport kallas. J är riktigt taggad och tycker det är jätte spännande, jag förstår bara inte själva grejjen. De slår och sparkar varandra, och inte vart som helst utan med fokus på att träffa huvudet. Blod överallt och neej..jag förstår inte. Kan någon förklara denna sport för mig för jag förstår inte alls poängen.

I alla fall är vi nästan alldeles nyss hemkomna från mammsen och pappsen. Vi åt jätte god kött gryta, mamma hon kan hon. Sen hade de köpt en Karin tårta eftersom det tydligen va min namnsdag idag..jag har så dålig koll på namnsdagar hit och dit. Annars har det varit en väldigt seg dag, igår vart det impuls utgång med EJ. Vi åkte hem till en av hennes jobbarkompisar som fyllde 30 och festade lite med dom innan vi gick till Platina och träffade M och F, goa gummor det där :)

Nu blir det snart sängen, trött mätt..och glad!

RSS 2.0