NYHETER NYHETER NYHETER.



Lite nyheter har kommit upp på webbshoppen, kika gärna in :)
DesignByLina.

CHOKLAD.



Tänkt att man kan bli så glad av lite choklad :)

ÄNTLIGEN.



Allt går lite i slow motion här hemma nu, i alla fall för min del. Allting tar lite extra tid, men det gör inte så mycket. Det är bara så himla skönt att fått det här gjort nu äntligen! Jag har haft sånna besvär av det här så det är bara så himla skönt att den är borta nu.

Jag har (för de som inte vet) haft en cysta på strupen som har varit till ganska mycket besvär men i onsdags opererades den bort. Op gick bra och de fick bort hela, skönt!

Nu har jag lite svårt att prata och kan inte tugga nå vidare bra så jag har levt på filmjölk och blåbärsoppa hittils. Har testat att äta små bitar av macka men det går inte riktigt ner, gör än så länge alldeles för ont att tugga. Cystan är inskickad för prov men det ÄR INTE någon farlig cysta säger de, men för säkerhets skull skickar de in alla "knölar" de tar bort. Så om en mån ca ska jag tilbaka för återbesök. Just nu är jag sjukskriven hela nästa vecka också, jag får inte lyfta eller göra några hastiga rörelser och det är lite svårt att undvika i mitt jobb.

Har försökt mig på att börja julpynta lite smått här hemma också, det går..sakta men säkert. Just nu tar jag en paus, J är och köper marabou choklad till. Han tyckte väl att jag behövde det. Älskii.

TO PROTECT YOU.

 

Jag pysslar lite med ett nytt projekt, en liten sak som man alltid kan ha med sig. En liten symbolisk sak. Att kanske ha som en berlock till halsbandet eller en lite mindre variant att ha som berlock på armbandet. Jag tror att det kommer bli jätte bra.

 

Imorgon kl 10 på förmiddagen ska jag in till sjukhuset för inskrivning, och på onsd blir det operation. Ska bli så skönt att få det gjort, men visst är man nervös. Jag har blivit sövd ett par gånger förut så det och själva operationen är jag egentligen inte så nervös över, det är mest allt runtomkring. Men det ska nog gå bra, jag vet att det kommer att gå bra.

 

Nu blir det soffan framför tv:n en stund innan det blir sängen, kan tänka mig att det blir ganska så mycket "vända och vrida på sig" inatt.

 

 


MUSIK.



Lucky Soul - Lips are unhappy.

SÖNDAG.

Blir man inte en aningens trött på detta TRÅK väder. Nu vill jag ha snö så att man kommer lite i stämmning tills nästa helg..och första advent. Glöggen ska inhandlas och pepparkakor..även fastän jag redan har smällt i mig två sånna där burkar pepparkakor redan. Det är lite av min last, jag älskar pepparkakor..helst med smör ska det vara.

Idag har vi varit runt och inhandlat lite mer julsaker, två adventsljusstakar, en julstjärna på fot och lite annat smått fick följa med hem. Så nu är vi redo för julen.

Har precis kommit hem efter att ha varit och sett Twilight - New Moon. Jag fullkomligt älskade första filmen, men denna film..aaw. Den va så fiiiin, så himla bra. Jag vill bara se den igen..och igen..och igen..och. Ja ni fattar. Jag vill börja läsa 3:e boken på en gång för att få veta vad som händer, men det är nog bäst att läsa klart första och andra boken först. Då har jag i alla fall något att göra nu när jag ska vara sjukskriven.

Nu mys i soffan en stund innan det blir sängen, jobb imorgon igen.

PALJETTER.


Jacka/bolero 249 kr, Hårband 49 kr.
Båda från HM.

MUSIK.



Jace Everett - Bad things.

ENKEL FISKSOPPA.


Ett litet lunch tips, detta åt vi till lunch idag.

ENKEL FISKSOPPA
4 port.

3 st palsternackor
ca 1/2 kålrot
3 st morötter
1/2 purjolök
200 g torskfile (eller den fisk man vill använda)
200 g räkor
2 msk fiskbuljong
1 msk grönsaksbuljong
3 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
kryddor såsom salt, peppar, basilika.

Börja med att fräsa fisken, räkorna och löken i olja tills de får lite färg. Ta dem åt sidan och häll i grönsakerna i en stor kastrull, salta och peppra och häll på buljongen samt vattnet. Låt dem koka i ca 10 min. Ha i matlagningsgrädden och creme fraichen samt fisken, räkorna och löken. Låt koka ytterligare 10 min. Salta, peppra ytterligare om det behövs och ha i lite basilika. Klart!

Det blir hur gott som helst, man kan även ha i en klick creme fraiche innan man äter soppan eller göra en aioli och ha till. Recept finns här.

FREDAG.

Idag mår jag bättre, efter grissprutan fick jag lite baconfeber. Igår tog J sprutan och idag har även han feber.
Idag har jag ändå fått lite gjort här hemma, rensat bort alla gamla blommor från balkongerna. De va inte så värst fina längre, men rosorna har hållt sig i alla fall så de fick vara kvar.

Sen har jag gått igenom några av kartongerna i förrådet och rensat lite, hittade våran jullåda och gick igenom den. Blev så sugen på att börja julpynta på en gång, men får snällt vänta tills nästa helg. Iofs så har grannen i huset bredvid julpyntat för fullt, ljusslinga ute på balkongen och julstjärna i fönstret. Men nej, inte före 1:a advent tycker jag att julsakerna ska upp.

HALVA PRISET.



TIPS! Såg häromdagen att de hade 50% på Loreals produkter inne på Olssons frisörer, hela sortimentet dessutom. Så jag plockade på mig lite. Bäst att passa på.

De har erbjudandet hela månaden ut så jag funderar på om jag ska testa denna också.

PIG.

Nu är svinsprutan tagen, men aj vad ont det gör i armen nu. Jag har inte känt av speciellt mycket av de tidigare vaccinen man har tagit men det här gjorde ont. Nu hoppas jag att febern och värken och andra biverkningar håller sig borta.

Jag är i alla fall ledig resten av dagen, borde man ta vara på tiden nu kanske? Kanske städa ur garderoben eller gå igenom julsakerna i julsakslådan? Snart, först ska jag lägga mig i soffan en stund framför tv:n och kolla sista avsnittet av "Ensam mamma söker".

VÅRAN DAG.



Det ovan lämnade jag efter mig då jag åkte till jobbet imorse, och det under fick jag då jag kom hem.
J frågade om jag kunde hämta lite juice till honom och då hittade jag ett paket inne i kylen. Jag hade lämnat hans paket vid datorn och han mitt inne i kylen, på de ställen vi spenderar mest tid.



Orsaker till alla dessa paket är att vi firar hela 2 år tillsammans idag, tänk..två hela år. Det känns som att det va igår vi träffades men endå som att det har varit vi i evigheter.

Jag älskar dig gulle.

ARMBAND.



Armband 70 kr

SÖNDAGSMYS.

Söndagsmys idag. Uppkrupen i soffan med en massa ljus tända.
Tråkigaste vädret ute, men skönt att veta att man faktiskt inte behöver gå ut. Sitter hemma med en filt runt om mig och äter kakor istället.

Iofs så har vi varit iväg en sväng idag, på dop. Lille L döptes idag, så stor han har blivit. Och vilken otroligt snäll bebis, helt nöjd med att vara i kyrkan med alla människor omkring sig och få vatten på huvudet. Pratade och skrattade åt prästen och tittade spännande på då barnkören sjöng.
Sen åt vi en massa god smörgåstårta och goffade prinsesstårta och L (hans mamma) öppnade alla doppresenterna. En helt okej dag.

Tänker lite på mamma och pappa också som ligger hemma och är dåliga. Eller mamma är hemma och har åkt på svininfluensan och pappa ligger på sjukhus med svininfluensan kombinerat med en knasig mage. Stackarna, hoppas man kan hålla sig ifrån det där. Sprutan ska i alla fall tas så fort som möjligt!

Nu, återgå till soffan.

SKOR MED NITAR.



Hm, 199 kr.

ELFTE NOVEMBER.

Igår va jag duktig och begav mig iväg (läs: släpades med) på ett spinning pass. Det va cirkus 4 mån sedan jag satte min fot i en träningshall så konditionen va inte på topp. Men jag tyckte att jag presterade bra trots att det va ett medel pass och inte bas pass som jag gått på innan.

Jag behöver en liten spark i baken för att komma igång och vem är bättre på att pusha på mig om inte E. Jag föredrog kaka hemma hos henne istället men det gick hon inte med på.

Nu ska jag slå mig ner i soffan ett tag och kika lite tv, "bonde söker fru" börjar ju snart! :)

BILDER.




VISIBLY CLEAR.

När jag kom hem hade jag bla fått detta i brevlådan, ett paket från Buzzador där man får prova på nya produkter på marknaden helt gratis.

Den här gången fick jag hem en massa prov på Neutrogena´s Visibly Clear wash mask. Jag har deras ansiktsvatten redan som är jätte bra, så det ska bli kul att prova denna och se om den är lika bra.


EGYPTEN 09.

Hemma till vardagen igen och första arbetsdagen är avklarad efter semestern.
Vilka minnen man har efter den här veckan, det går inte att beskriva. Och att snorkla va ju en upplevelse någon av oss sent kommer glömma. Så jäkla häftigt!

Och att dessutom åka med det gänget, vi har haft så grymt kul ihop. Tack allihoppa för en oförglömlig vecka.

Hela maffian.

Hoppa Hoppa Lilla Loppa.


SOL OCH BAD.

Nu blir det Egypten med nära och kära.
GRATTIS älskade mamma som fyller 50 år idag!

RSS 2.0