manikyr.

Idag har jag haft en heldag med mamsi, vi började med att göra stan i några timmar för att sedan gå och få manikyr. Det vart jätte fint, jag körde franskt och mamma fick ett ljus, ljus rosa lack. Väldigt diskret men supersnyggt. Jag tog även blom dekorationer på ringfingren och ett rosa glitterlack över, skit dåliga bilder jag vet men snyggt vart det.


på våran balkong en lördag kväll.

Vi satt ute på framsidan på balkongen ända fram tills kl 23 igår tror jag, så himla härligt. Grillandet gick ju också bra, med lite (mycket) hjälp från J. Och massa mat blev det. Sen vart det lite kallt så då tog vi våra glas och gick in istället. Helt klart en lyckad kväll!



några timmar senare.



Jag och M posar.

lördag.



Frukost på ballen, BRA start på dagen. Nu svider det i mitt ansikte, jag tycks alltid lyckas med att bränna mig i ansiktet nu för tiden. Röd som en kräfta, det är ju attraktivt.

Men nu blir det nog inte att ligga där nå mer idag.
Igår smörjde jag in mig med sån där BUS, vem orkar ligga och pressa längre!? Så inatt, för att inte riskera att missfärga våra nya påslakan, sov jag på en handuk med en handduk på mig.
J va så söt, jag vaknade mitt i natten av att han kom och la på mig våran stora svarta filt som vi har i soffan (att jag inte tänkte på den?) Han tyckte väl att det såg ut som att jag frös eller nått.

Nu, handla.

för det är fredag idag.

Men jisses vilket härligt väder vi har, utelek hela dagen och korvgrillande. Nu har man ju inte tid att sitta här framför datorn heller.

Tänkte sätta mig ute på balkongen och fånga de sista solstrålarna, kanske en fredags cider till det. Härligt med värme!

möss i håret.

En eftermiddag på jobbet.

flicka snart 5 år: Min mamma har sagt att man inte ska byta mössa med
                   varandra för då kan man få möss i håret...


Det ni.

vardagsklänning..


Från Gina, 149 kr.
Sött att ha till vardags i sommar, dessa ska kikas på vid nästa besök på stan. Me like!

tjugotredje april.

Vilken härligt väder, och till det så är jag LEDIG idag också. Härligt!
Jobbade sent igår så imorse sov jag till kl 09.00 (jag har blivit duktigare på att gå upp i tid och inte sova bort halva dagarna då jag är ledig).

Snart ska jag iväg till husläkaren igen för att kanske få någon klarhet i min huvudvärk och sen tänkte jag försöka komma iväg och sola en sväng.
Vi skulle få känna på försommarvärmen (eller hur man nu säger?) i helgen, lycka! Grillning är planerad så det blir nog hur bra som helst.

Ett par chokladbollar ligger kvar i kylen från i förrgår då chokladbolls maffian var i farten, det vart ett antal bollar för mycket då och nu är jag inte sugen(!!). Men det tar sig nog. J är ju inte direkt något gottisfreak, förstår inte hur han klarar sig i våran släkt, så det blir nog hos mig de slinker ner ändå.

Nu väckning av monstret i sängen, jag vill se Desperata.

blåser.

Idag ska vi ut på landet och få hjälp med deklarationen (jag) det är en hel djungel det där, avdrag hitan och ditan. Just nu ser det ut som att jag kommer få betala, men hoppas ju att jag kanske får tillbaka lite i slutändan endå.

Hoppade princip upp ur sängen idag, jätte pigg. Tror att jag vaknade av att det blåste som bara den ute, det liksom knarrade i hela fönstret. J snarkade som vanligt vidare i sängen, han vaknar inte av mycket han. Som man säger, man ska inte väcka den björn som sover.
Bestämde mig i alla fall efter lite om och men för att ge mig ut på en liten cykeltur, åh ibland (okej då..ofta) blir jag så trött på mig själv. Cykelturen slutade med att jag mestadels fick dra cykeln efter mig, det går INTE att cykla i motvind.



Jag vill gärna vet hur jag har min semester i sommar, helst NU vill jag veta det. Planerna är i full gång men inget kan bokas upp om jag inte vet hur jag har min semester. It sucks!
Ne, nu blir det lite kaffe innan viåker ut på landet.

barns tänk.

På en förskola, Umeå.

En pojke ~4 och fröken ~30 sitter och pratar om skillnaden mellan pojkar och flickor.

Pojken: Varför har pojkar snopp?
Fröken: Men hur skulle man annars se skillnad på pojkar och flickor?
Pojken: Men åååh! Tjejer har ju Lypsyl!

daaah.

snuvig.

Huvudet värker, näsan rinner...känner mig ganska så förjävlig med andra ord.
Men jag ÄR inte sjuk, jag är frisk.
Imorgon så är jag i alla fall ledig, då är tvätttid inbokad och sen lite senare ska det kikas lägenhet igen. Hoppas på att vakna imorgon bitti och må lite bättre. Positiva tankar.

enkel men söt.



En försenad födelsedagspresent från J, ja tack! Jag har faktiskt en present innestående än och denna va ju väldigt söt.

musik.



Hoffmaestro & Chraa - So you do (slimi Jimi buddy boy)

påsken.

Måste ju skriva lite och påsken också nu när jag ändå är i farten.

På Långfredagen runt kl 13 anlände vi till mammsen och pappsen ute på landet. Vi förberede all den goda maten och runt kl 15 kom resten av släkten. Det är lika kul varje gång att träffa alla, det blir ju inte så ofta nuförtiden tråkigt nog. Men vi försöker i alla fall ta varje tillfälle i akt att festa till det lite.


Som det största svullot jag är så glömde jag ju självklart att ta kort på självaste påskmaten, men tårtorna efteråt var viktiga. Två av dem har faktiskt jag själv tillverkat.
På slutet blev det för mycket av Arga Haren, och vi kom i säng relativt tidigt endå. Men en mycket lyckad kväll blev det.


På påskafton sen åkte vi iväg tidigt till farmor och farfar för den obligastoriska äggmålningen, observera obligatoriska. ALLA vi barn SKA måla minst ett ägg var. Och den som inte målar ägg, den får onda blicken resten av dagen. Speciellt då av just oss "barn". Det hela slutade i lite äggkrig, vilken resulterade i ett och annat mindre snällt ägg där på slutet. Men men slutet gott allting gott.

Alla är inne i äggmålningen. J tog detta på fullaste allvar, koncentration på högsta nivå.


Älskade kusiner på en solig trappa, så underbart väder det va/är. J åkte hem lite tidigare då en viktig match kallade, själv stannade jag kvar ute på landet ett tag till. Måste ju passa på att andas så mycket frisk luft som möjligt när man väl är ute.


E och M roade sig med att göra konster på en stubbe.

Väl hemma vid 20 tiden fann jag J och en kompis här hemma, då va det första grillningen för i år som gällde. Dock inte för mig, jag kunde inte tänka mig att få ner en enda matbit till efter all påskmat. I våran släkt äter vi inte tills vi är mätta, utan vi äter tills det är slut. Men jag kollade i alla fall på när de andra grillade. Vi vart ett gäng som satt ute på våran balkong tillslut, vad härligt det va! Att nästan kunna sitta ute en hel kväll. Tillslut drog de andra ner på stan en sväng men J och jag orkade inte, vi stupade i säng istället. Mätta och glada.

födelsedagen.


När jag kom hem möttes jag av lägenheten fylld med ballonger och en
sjungande J, haha. Visste inte om jag skulle skratta eller (gråta?).

Vi hade i alla fall en jätte mysig kväll, den hade inte kunnat bli bättre.
Vi trivs bäst här hemma, med god lagad mat och en bra film. I vårat fall blev det Madagaskar 2, då mår man som bäst.



födelsedags morgon.



Den här hängde i lampan när jag kom upp på min födelsedags morgon, lite rolig är han allt :)

söndag.

Vaknade nyss, usch vad man får ångest när man vaknar såhär sent. Det är 23 grader mot vårat fönster, härligt. Mindre härligt kanske när man vaknar upp och är lite halvt bakis.

Drog på mig mysbyxor och raggsocker igår innan jag gick och la mig (fråga mig inte varför, jag frös väl lite eller nått) brukar oftast sova i både mysbyxor och raggsocker, men NU när det är varmt!? Vaknade i alla fall mitt i natten helt genomsvettig och slängde av mig allt.

Igår vart det första grillningen för i år här, eller inte för mig. Jag valde att inte grilla, var fortfarande så himla mätt av all påskmaten man ätit nu i helgen.

Nu blir det nog frukost ute på på balkongen, ska bara försöka dra upp en bakfull J ur sängen först.

påskäggs letande.

Långfredagen är ju egentligen den stora sorgens dag enligt bibeln, men inte här hemma hos oss. Imorse gick jag upp tidigt och gömde ägg. Egentligen är det väl imorgon som man ska leta efter ägg, men då är vi faktiskt inte hemma så det fick bli idag. Måste ju hålla traditionerna vid liv :)


Det blev även som en liten mini-skattjakt, jag har smygit in i sovrummet och satt fast det kortet ovan (jag hade ingen gul penna så det fick bli en grön kyckling) på hans mobil så att han verkligen ser det när alarmet ringer. Sen ska han försöka lista ut vart nästa lapp sitter, haha. Kul att man har barnasinnet kvar, vad tråkigt allt skulle bli annars.

Nästa lapp sitter på tvättkorgen, sååklart.

Och här är påskägget, undra vad som är i!? Nu är det bara och vänta på att hans alarm på mobilen ringer.

vad är det för en dag..

Igår när jag kom innanför dörren så möttes jag av en massa ballonger på golvet, paket på vardagsrumsbordet och ur högtalarna spelades "Happy Birthday" på högsta volym, J sjöng ganska så fint därtill också. Haha, han är knas. Men ganska så gullig också.

Imorrn blir det ut på landet och fira påsk med underbara släkten. Skrivs mer sen.

för mycket av det goda.

   

Kan man ha för många skor? Dum fråga, självklart kan man inte det.
129 kr och 98 kr från HM, såklart.

baka baka liten..muffin.

Idag är jag LEDIG, dagen har bestått av lite fixande här hemma. Jag har bla bakat till tanterna på jobbet, jag tänkte bjuda på morotsmuffins för imorgon FYLLER JAG ÅR :) yeehy.

Imorgon ska vi även ha lite påsklunch med barnen på jobbet, en perfekt dag att ha påsklunch på tycker jag. J är ledig på kvällen också, kan det bli bättre?!

Har man lite tråkigt så tar man kort på när man bakar :p



De färdiga muffinsen, jag färgade cremen gul så att de skulle bli lite mer påskaktiga.

människors reaktioner.

Är det någon som har sett Ballar av stål på måndagar? så jäkla bra. Det är olika komiker som på ett eller annat sätt försöker uppröra människor i olika situationer. Själv skulle man nog INTE tycka att det va så kul att bli utsatt för något sånt där, men det är kul at se på.

Programmet skulle först sändas i SVT men programmet lades ner då två kända personer drabbades och anmälde programmet. Nu har kanal 5 tagit upp pragrammet.








Så himla synd om den där stackars flickvännen, och vilken jäkla pojkvän. Man blir ju lite förbannad och han vet inte alls vart han ska ta ivägen, haha.

full rulle.

Efter förra inlägget skrevs blev det ner på stan en sväng med en kompis, det va tänkt att vi skulle sätta oss på nån uteservering men ju kyligare det blev på kvällen ju mindre sugna blev vi på det. Så det vart terassen och några drinkar. Men jag kom i säng ganska så tidigt endå eftersom jag skulle upp och jobba på söndagen.

Idag har det varit full fart hela dagen, för ca en och en halv timme sedan landade vi här hemma igen. Hade min tidiga dag på jobbet så jag kom innanför dörren runt 14.30. Cyklade iväg och hämtade ut ett paket med en liten beställning från HM home, bla ett nytt duschdrapperi och sängkläder. Fiint!

Sen åkte vi iväg till nya ikea. Jädrans va stort det var, över förväntan. Vi hade ca två timmar på oss att gå runt där men jag hade helt klart kunna gått där en hel dag. Hittade en väldans fin soffa som man fick lite vill ha begär av, kanske köpa den sen när vi flyttar!?

Efter att ha vandrat runt där i kanske en och en halv timme så fick vi med oss bla, en ny datastol till mig, två st vita korgar till badrummet, två stora ramar, nya gardiner och lite annat smått som va absolut behövligt (?)

Sen åkte vi iväg och köpte glass, gick runt lite innan vi gick på en lägenhetsvisning. Helt okej lägenhet faktiskt och jag skulle helt klart kunna tänka mig att bo i det området. Helt otroligt så va J och jag faktiskt överens om den saken den här gången, annars tycker han en sak och jag en annan. Eller tvärt om. Sist men inte minst så åkte vi iväg och storhandlade. Nu har vi packat upp alla femhundratolv påsar och fått någolunda ordning här hemma. Nu väntar maten.


vårat badrum, nya duschdrapperiet och nya korgar.

Nya datahörnan och matplatsen där just nu två stora tavlor utan motiv i hänger. Kort ska snart framkallas och sättas i (ska bara bestämmas vilka kort först..det va ju det där med olika åsikter).

på en solig balkong.

Vilken härlig dag!
Började dagen ute på en solvarm balkong med en kaffekopp i handen. Blev sittandes där en stund och berikades med 740 nya fräknar i ansiktet, innan jag drog med J till gränby c en sväng. En promenad i det härliga vädret men vårjackan och vårskorna på. Underbart!

Fyndade ett par nitleggings, jeansleggings och en sött långt rosa linne på gina. Sen blev det en nogger mint i solen på vägen hem.

Häromdagen va vi och kollade på ännu en lägenhet, men den va ingen hit. Bilderna på hemsidan är missvisande! Ser ju så galet mycket större ut på bilderna :p. Lägenheten vi kollade på va 5 kvm större än våran men verkade endå mycket mindre. Jaja, letandet fortsätter. Men med en väldigt kräsen karl så går det ju sådär.

dimgrön.


Fick hem jackan häromdagen, så himla fin! Den kommer jag att bo i nu i vår.  För NU är det väl vår ändå, i alla fall om jag får bestämma. Inga mer bakslag nu.

Idag har vi varit ute i princip hela dagen på jobbet. Ute på förmiddagen, in och åt lunch och sen ut igen. Stod ute med solen i ryggen och bredde smörgåsar till alla goaungar, jösses vad det brändes.
Idag va jag och hälsade på mammsegullet på sjukhuset, hon mår förhållandevis bra. Imorgon får hon komma hem igen :)


för att bilder säger mer än ord.

Minnen i massor, samlade i ett och samma album. Det här har jag kämpat med ett tag nu, just nu ligger det lite på is eftersom jag väntar på att framkalla lite fler bilder. Men kul är det och roligt att kika tillbaka på sen. Fler album har inhandlats och mer minnen kommer det att bli. Detta är ett litet urplock.  



... för att bilder säger mer än ord.

RSS 2.0