musik.

favorit i repris.



The Killers - I can´t stay.

mys på balkongen.

Klockan är över 22 och vi har precis dragit oss in från balkongen på framsidan. Där har vi sol hela kvällen, ända tills solen går ner. Man får ta vara på det.

Vi cyklade iväg och handlade lite smått som  vi va sugna på, blev allt från ölkorv till melon och smågodis. GOTT! Nu är vi mätta, minst sagt.































elefanten.

Nu är ett par intensiva dagar över, och jag är helt slut. Så ikväll blir en tidig kväll. I torsdags jobbade jag 7.30-21 och igår slutde jag kl 13, då tog jag första bästa tåg till sthlm och mötte upp Familjen S ute på djurgården och Junibacken. Jag trodde jag skulle virra bort mig totalt, de flesta vet att jag och mitt såkallade lokalsinne inte riktigt kommer överens. Men det gick faktiskt över förväntan BRA. När jag kom dit va de nästan klara där inne så jag satte mig utanför i gräset mitt i solen och väntade, träffade även på en gammal kollega och hennes lilla familj där på en filt bredvid. Jätte kul att ses!

Sen vart det Grönan och allt vad det innebär. Karuseller, lotter och sockervadd. Jag åkte både Elefanten och Nyckelpigan och en massa annat. Lilla E och jag åkte Elefanten tills vi nästan kissade på oss av skratt och jag och V åkte Bilarna. Tok kul dag!

Idag har jag också jobbat hela dagen, hemma hos familjen S. Vi har bla badat i deras pool där vattnet va över 30 grader varmt, så himla härligt! Och detta får jag betalt för, ja herregud.

Imorgon ska jag ut på landet och fira min kära mamma på mors dag, sen ska jag hem och pussa på J som kommer hem imorgon igen, äntligen! Vi har inte setts sen i onsdags och det är LÄNGE. Jag ser fram emot imorgon, massa!

långklänning.



Den perfekta långklänningen, i kreppad satin och finaste fallet.
Från HM, 498 kr.

just keep on walking.

HERREGUD vad solen får en att må bra, den har gassat på som aldrig förr idag. Och jag har gått med ett leende på läpparna hela dagen. Det har varit en såndär riktigt mysdag på jobbet och jag är gladare än någonsin att jag har det jobb jag har. Jag berättade en liten "egengjord" saga/problemlösningssaga för barnen idag på samlingen. Den handlade om tre indianer som skulle ut på ett äventyr men på vägen så stöter de på en massa problem som de måste klura ut innan de kan gå vidare. Den gick hem hos barnen och efter maten så bestämde vi (mest jag) att vi skulle läsa sagan ute. På en stor filt i gräset satte vi oss, jag och mina skruttungar. Fina är dom.

Nu har jag precis stått och gjort rabarberpaj och äppelpaj till jobbet imorrn, dock vart de en aningens torra. Jag tycker om när det är mycket deg och inte heelt färdigräddat, då smakar det som bäst.

lite blommor på balkongen.

Det vart inget damsugarköp idag, vi hittade en som verkade bra men den va slut på lagret så vi får snällt vänta till de får in den igen. Ingen av oss kände direkt för att åka runt och kolla på en massa olika ställen idag när det va så himlans fint väder så Istället åkte vi hem och satte oss ute på balkongen med en varsin kopp kaffe i handen. Vi hann i alla fall in på en blomaffär och köpa lite små blommor till balkongerna, blev lite inspirerad av kusin M och deras fina trädgård, dock är det ju inte direkt samma sak när man bor på andra våningen med balkong men men man får göra det bästa av det man har :) Blev en aningens mysigare med lite blom tillskott i alla fall.
Lite bilder från balkongen på framsidan och från balkongen på baksidan:




rabarber.



Jag fick med mig en massa rabarber hemifrån landet igår, guud så gott det är! Så nu har jag gjort rabarberkräm, paj ska även bakas i veckan. Med en massa vaniljsås till.

musik.



Slightly Stoopid - Wiseman.

om att vara sambo.

Nästa vecka blir en tung vecka vad gäller sambolivet.
Man kan ju tro att när man är sambo med någon så hinner man ses en hel del, eftersom att man..just det, BOR ihop. Detta har bevisats vara FEL. Vissa perioder ses vi oftare, andra perioder ses vi nästintill ingenting alls.

Nästa vecka ser ut såhär:

Måndag
: Visst, vi hinner ses en stund på förmiddagen innan han åker och jobbar runt kl 15. Innan dess så måste vi förmodligen kuta runt på lite olika affärer och försöka hitta en ny dammsugare. Kvalitetstid? Skulle inte tro det.

Tisdag
: Jag har min tidiga dag på jobbet, men självklart så börjar även J tidigare denna dag och hinner alltså åka hemifrån innan jag hinner hem. När han kommer hem runt midnatt, då sover jag gott i sängen.

Onsdag: Jag stänger och därefter ska jag på middag hos en kollega på jobbet, vilket innebär att J redan åkt och jobbat när jag kommer hem. Precis som tisdagen så sover jag när han kommer hem på natten.

Torsdag
: Jag jobbar ända tills kl 21 på kvällen, när jag kommer hem är visserligen J hemma eftersom att han är ledig MEN då har han istället en kompis från Finland här som stannar tills fredagen.

Fredag: Jag slutar tidigt men efter jobbet ska jag ta första bästa tåg till huvudstaden och gå på Grönalund. J åker iväg med sin kompis till Åland och blir där över hela helgen. Han kommer hem sen sent på söndag kväll, förmodligen så sover väl jag när han kommer hem. Men kanske, kanske att jag kan försöka hålla mig vaken.

Vad jag ville få ut av det här är alltså att vi som sambos bara hinner ses en stund på måndag förmiddag och en stund på torsdag kväll. Och så här ser det ut många veckor. Men man får se det positivt, vi tröttnar inte på varandra i första taget och vi hinner sakna varandra en hel del. Och det blir väldans bra sen när vi träffas. Glädjeskutt, pussattacker och hela köret.

mönster.







Klänning från HM, 198 kr.

på en gång.

Sitter och väntar på att J ska komma hem så att jag kan pussa lite..okej kasta mig över honom och pussa på honom mycket. Kom hem NU!

Imorgon ska jag ut på landet en sväng, va ett tag sen jag va ute där nu. Måste rensa bland alla mina kartonger jag har där ute och försöka slänga en massa, jag är sämst på att slänga saker..allt är bra till nått.


kärlek på väggen.





Jag har helt missat den här inredningsbutiken, Village. Så himla mycket fint de har där, jag ville ha ALLT. Spanade in lite saker som jag ska in och köpa så fort pengarna klingar in på kontot. Men dessa bokstäver, kärlek, kunde jag inte låta bli. Jag vill ha ordet lycka också så det blir nog ett av de nästa inköpen.

musik.



The Sounds - No one sleeps.

jordgubbar.


om mindre bra kvällar.

Det är INTE min kväll ikväll.

Först gick dammsugarslangen av i ena änden, men jag tejpade ihop den igen. Funka hur bra som helst. Sen efter ett tag så går den av i den andra änden också, vad är oddsen liksom!?
Jag tejpade även denna ände, men då ville den inte riktigt. Den suger inte så värst bra längre så att säga.

Jag tänkte att kanske det är fullt i dammsugaren så då testade jag att tömma den, det gick ju inge vidare. Det vart damm över hela golvet som inte gick att få upp eftersom DAMMSUGARJÄVELN inte suger längre. Och till råga på det så får jag en rak höger rätt över ögat av slangen, fråga mig inte hur det gick till men nu är jag i alla fall blå på ögonlocket.

NEj, det är INTE min kväll ikväll.

hjärta på dörren.


Hjärta inköpt på House Hold för ca två tjugolappar.
Finns det hjärterum så finns det...

jävlaskitockså.

Ont, ont, ont i halsen.
:(

barndomsminnen.


Minnen fylls på vartefter.

Hittade en hel låda med massa gamla foton igår så nu tänkte jag skrapa ihop ett album med endast barndomsminnen, jag har redan några utvalda favoriter. Så kul att titta tillbaka på.

Vissa saker kommer man ihåg så väl, bara av att se på bilderna så kommer man tillbaka till hur allt såg ut, hur det luktade. Känslan. Mys, satt hela kvällen igår och garvade åt alla fula kläder och frisyrer.

traschigt.


Ett par gamla leggings som legat och skräpat i garderoben.
Sen behövdes bara en sax, så vart det helt plötsligt ett par leggings med stora hål i.

musik såhär på morgonen.



Matthew Perryman Jones - Save you.

tandborste, tandborste här kommer jag.

Idag efter jobbet så va jag på en kurs om munhygien genom mitt jobb som personlig assistent. Ja, vad ska man säga. Det va väl..intressant. Vi fick lära oss hur man borstar tänderna kort och gott, och hur man tar i och ur en tandprotes. Kanske inte så aktuellt eftersom jag jobbar med en pojke på fem år. Så de där timmarna kändes ganska så onödiga.

Imorgon ska jag på en jobbintervju, håller mina tummar och tår för att det ska gå bra. Det största problemet är väl just hur jag ska hitta dit, som de flesta vet så är inte mitt lokalsinne det bästa. Men men, hittar jag bara dit så ska nog resten inte vara nått problem.

shopping i sthlm.


Lånar J´s kamera lite. Ursäkta röran, de två små grisarna som bor i lägenheten stökar till endel.


De här byxorna fick jag av J, gullet, när vi va i Sthlm. Från Cheap Monday. Gillar det märket, har samlat på mig 5 par jeans från dem nu. De sitter som ett smäck.

ganska så bra endå.

Kom precis innanför dörren efter en lång powerwalk, fasiken va härligt väder!
Mötte folk från alla håll som va ute och rörde på fläsket. Antingen sprang de eller promenerade, både äldre och yngre. Kul att se.

Oftast så har jag med mig ipoden och lyssnar på när jag är ute och går, men ibland är det så himla härligt att bara gå och lyssna på naturen. Fåglarna som kvittrar, vinden som blåser i träden, några barn som leker. Ikväll va en sån kväll, jag bara gick och lyssnade. Alldeles lyrisk blir man, livet är BRA härligt endå!

Nu ska jag ta en lång dusch och sen blir det nog sängen snart. Imorgon ska jag upp tdigare än vad det är lagligt att gå upp.

tips för sommarhåret.

         

1. Shampo.
2. Balsam mousse.
3. Inpackning.
4. Skyddande spray.


Solar Sublime serien skyddar håret i solen och återfuktar hår som försvagats efter
solexponering.

Hår som torkats ut och försvagats efter exponering i solen
återuppbyggs omedelbart. Formulan rengör håret effektivt från
havsvatten och klor och är berikad med MEXORYL S.O UV Protect som
skyddar hårfibern vid solexponering. Håret blir mjukt, luftigt och får
långvarig glans.

Teknologi
MEXORYL S.O är ett fotostabilt UV-filter som bildar en skyddande
hinna runt hårfibern och därmed blockerar UV-strålningens intrång i
hårfibern. Innehåller derivat av Vitamin E och Glycerin

Doft
Persika.


Detta tänkte jag köra med i sommar, älskar loreal serien! Nu använder jag denna serie men över sommaren blir det nog att byta till Solar Sublime serien.

djungeldjur på väskan.



Tygväska från Nelly, 149 kr.

Norge.

Första gången jag kan säga att låten som vann Eurovision va bra, riktigt BRA. Och killen va ju så söt så att man skulle ha kunnat käka upp han (jaa, man får säga så fast man har pojkvän).
:)

Nu blir det nog sängen snart, så att man kommer upp någolunda tid imorgon!
natti natti.

med handen i godisskålen.


Efter en promenad ut i solen gick jag in en sväng på heidan och köpte godis. Kvällen främför schlagern är räddad. Hejja Sverige!

musik.



Lars Winnerbäck & Melissa Horn - Som jag hade dig förut.

lunch.


Nu lunch: Lax med hemmagjord potatismos och rivna morötter.
GOTT!

shopalot.


Träffade C en sväng på stan igår trots att ja inte va i skick till att vandra runt bland folk. Skabbig as hell efter en hel dag på jobbet! Smet i alla fall in en snabbis på HM och fyndade ett ur sött linne och ett par ljusa jeansleggings.



fixa barret.


Barret före och barret efter.

Sämsta bilderna, jag vet. Dålig kamera = dåliga bilder.
Men lite fräschare blev det i alla fall, konstigt att det märks på utväxten att håret växer som ogräs men på längden syns ingen vidare skillnad.

musik.



The Killers -  I can´t stay.

fredag.

Ett ord. Heeeelg!
Snart ska jag färga min 3 meter långa utväxt högst upp på huvudet, ser bara förjävligt ut just nu. Idag kom det en "gubbe" och spelade teater för oss på förskolan. Jag hade sett honom förut, men lika rolig va han den här gången. Jag vet inte vilka som skrattade mest där ett tag, barnen eller vi fröknar.

helomvändning.


Det går upp och det går ner.
Vissa dagar är jag uppe, vissa dagar är jag nere.
Vissa dagar är jag stark, vissa dagar är jag svag.

Ibland (ganska så ofta) funderar jag på varför det hände.
Alla bär vi på ärr av något slag. Hemligheter.

Jag tänker väldigt mycket på hur annorlunda mitt liv kunde ha sett ut om det inte hade blivit som det blev den där sensommardagen i augusti-06, hur kan man låta bli att tänka?
Livet tog en helomvändning den dagen.
Även fastän ja är lycklig nu så kan man inte låta bli att fundera.
Det är en del va mig. Du va en del av mig.

orkideé.


hemma.

Hemma från jobbet, nu blir det tv:n och Eurovision innan sängen. I morgon ska jag upp halv fem och sen iväg till jobbet igen, jag kunde ju praktiskt taget ha sovit kvar där.



UPDATE: Jag gilla Schweiz!

grillat är godast.

Gick upp tidigt idag så att jag skulle hinna med så mycket som möjligt. Åt lite gröt och cyklade iväg för att posta ett par paket sen vidare till gränby. De hade ett erbjudande på Olssons frisör, Loreal produkter som jag använt ett tag nu för bara 99 kr så man va ju självklart tvungen att passa på. Sen hittade jag även Orkideer (som vi letat efter ett BRA tag nu) för 79 kr, nästan gratis! Så då köpte jag hem två stycken, en vit och en lila. Cyklade hem med mina fynd och väckte upp monstret i sängen. Rev ut nästintill allt i förrådet för att få ut sommardäcken som stod längst in, började kolla igenom ett par kartonger och hittade en del bra saker som fick stanna kvar uppe.

Sen bytte vi (älskling) däck på bilen, jag städade mest undan lite inne i lägenheten. Diskade, dammade, damsög och gjorde väldans fint. Efter det kände vi för att grilla våra hemgjorda hamburgare, gott! Så vi hörde med B och E om de ville bli bjudna på lite grillat och de ville de förstås, vem tackar nej till gratis mat liksom!? Va så himla länge sen vi träffades allihoppa nu också så det va skit kul att ses!

Nu har de precis åkt hem efter en otroligt trevlig kväll, vi är mätta och belåtna och snart blir det nog sängen. Imorgon och på onsdag blir det lååånga dagar på jobbet, inget jag ser fram emot men snart så är det helg igen.

natti natti.

glass i stora lass.




Paradiset enligt mig.
Jag funderade först på att ta "The Vermonster" men hur fasiken får man plats med 20 kulor i en bägare!?
Cookie Dough är hittils min favorit, himelskt god!

slutet på helgen.

Väl hemma möttes vi av en hungrig kissemiss i dörren, eller rättare sagt en helt förtvivlad kisse som trodde att vi hade lämnat henne för gott. Men när hon fått lite kissemat i magen så va hon nöjd igen. Självklart så vart det lite shopping i huvudstaden också, visar lite bilder imorgon.

Nu ska jag vila mina fötter i soffan en stund, tror att vi har gått ungefär en 2-3 mil i helgen, MINST! Och nu värker mina stackars fötter.

ring.



Från HM, 49,50 kr.

clarion.



Jag skulle ha kunnat sovit i den där sängen i ialla fall ett par dagar till och jag skulle kunna spenderat många timmar inne på den toan :) Riktigt fint hotell, dit åker vi gärna igen.
Mysiga promenader på söder och bästa frukosten på länge, vi klarade oss hela dagen på den. MYS helg med andra ord!

en natt på hotell.



Nu drar vi till Sthlm för ett par dagar i huvudstaden och en natt på hotellet ovan, mys helg! Vi unnar oss inte sånt här så ofta så det är vi helt klart värda. Blir väl även en hel del shopping och (fake)champange plus jordgubbar på hotellrummet skulle jag tro.

Ha en bra helg!

musik.



MIA - Paper plans.
(från filmen slumdog millionaire, som förövrigt är en riktigt bra film)

adidas.



Jag vill ha ett par adidas shorts, grymt snygga. Helst de ljusblåa i mitten taack! 300 kr + frakt hos Frida.

som en boll.

Skönt med en tidig fredag!

Nu ska jag nog lägga mig på soffan och sova i ett par timmar, känns som att man behöver det i alla fall. Igår va jag ute på landet och firade min gammelmormor som fyllde 91 år, söta lilla tanten. Jag trodde jag skulle spricka innan jag kom därifrån. De lastade upp med de två största smörgåstårtor jag sett och sen kaffe, en massa fikabröd och prinsesstårta på det. Jag bildligt talat (?) rullade därifrån.

Nu, soffan.

wildcherry.

För ett par veckor sedan fick jag ett erbjudande hem, ett antal nr av tidningen glamour för cirkus 49.50 kr plus ett set från body shop i serien "wild cherry". Superbra ju! Mitt Body Butter i Oliv tog just slut, jag är helt förälskad i dem.

Ett (eller säger man en?) Body Butter 200 ml.
En Shower Gel 250 ml.
...och ett par skrubbhandskar.



kebab.



En hemmagjord kebabrulle innan vi åker iväg båda två, mums!

nitar.



Nitsandaler från HM, 198 kr.
Nitarmband från lindex, ca 40 kr.



majmånad.

idag är jag ledig, eller ja..ledig från jobbet på förskolan i alla fall. Istället ska jag iväg på en utbildning genom mitt andra jobb och sen vidare för att jobba på eftermidagen/kvällen. Jag verkar i alla fall kunna ta cykeln nu när det är lite finare väder, hoppas det håller i sig bara.

Igår när vi va ute och gick en sväng på kvällen så va det så himla fin solnedgång, mys! När vi gick förbi ena grannhuset så stod det en liten gumma med kikare i balkongfönstret och kollade. Hon gick inte ut på balkongen utan hon stod i fönstret. J sa att hon förmodligen såg bättre utan kikaren än med, haha. Men söt va hon!

drömbilen.

Det här är min DRÖMBIL, med stora bokstäver. Visst, vårat åk är det väl inte direkt nått fel på, men inget slår denna bil minus sätena. Det står en exakt likadan utanför grannhuset lite då och då och jag funderar seriöst på att kidnappa den...jag är måttligt avundsjuk.

sprutan.

Idag jobbade jag kort dag. Det va tänkt att jag skulle ta bussen in till stan men fick i sista min skjuts av M, ännu en gång. TACK! Jag vet att du älskar mitt sällskap!

Åkte därför hem först och mötte upp J, han satt här hemma med en kompis och spelade NHL (en av hans vardagssysslor han är ledig..disken ser fin ut där den står i diskhon tycker han) sedan fick vi skjuts av NHL kompisen in till stan för att ta den tredje och sista (i alla fall på tre år) TBE sprutan. Usch, jag kräks på de äckliga små krypen.
J tycker att det har gjort mer och mer ont för varje gång, så den här gången gjorde ondast tyckte han. Mitt stackars lilla mumintroll då, det är inte lätt. Nu kan vi i alla fall ligga i gräset och njuta hela sommaren utan att vara oroliga!


kladd kladd kladdkaka.



Nu har jag tryckt i mig alldeles för mycket kladdkaka, tänk att man alltid ska envisas med att äta för mycket. Så sitter man där och mår illa sen. Men gott va det, nu är det bäst att jag ställer undan resten så att det finns nått kvar till J sen när han kommer hem.

.

 

100 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
1 dl kakao
1/2 tsk salt
50 g krossad mörk choklad (om man vill)

 

Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med ströbröd eller kokos. Sätt ugnen på 175 grader. Rör i hop de torra ingredienserna och tillsätt sen smöret och sist äggen. Rör ner chokladkrosset och häll över smeten i formen. In i mitten av ugnen ca 15-30 min, beroende på hur stor form man har mm. Känn med sticka med jämna mellanrum för den ska vara KLADDIG! Hellre för kladdig än tvärt om.. Serveras riktigt kall med grädde eller glass.


Här ska bakas KLADDKAKA.

happy day.

Idag har det varit full fart hela dagen. Vi har varit iväg och tvättat bilen för att sedan besikta den, den gick igenom utan några som helst problem. Nu på eftermiddagen har jag stått och gjort egengjorda hamburgare och fryst in. Vi skippar det mesta färdigfryst mat och kör på hemmagjort istället, blir så mycket godare då. Hemmagjorda köttbullar ska även det tillverkas. Det tar sin lilla tid men om man köper storpack och fyller hela frysen full åt gången så räcker det ett BRA tag :)
Efter det tog jag tag i vårat avlopp i badrummet, disgusting. Men det håller på att bli stopp så va tvungen att få det gjort.
Nu sitter jag här med en inpackning i håret och andas ut.

Imorgon börjar jag jobba igen efter en 5 dagars långledighet, jag saknar att jobba! Blir helt förslappad av att gå hemma såhär länge, men imorn är det på´t igen!

Önskar min vän M lycka till på hennes första dag på nya jobbet, hoppas din dag har varit SUPER!!

hennesochmaurits.




HM 129 kr.

rottingmöbler.



Vill ha, vill ha.
Jag har fastnat för dessa, möbelset i rotting. Tänk att ha dessa ute på balkongen/uteplatsen, ligga och slappa en solig dag. Lycka. Synd att de är så jädrans dyra bara, meen spara spara och sen köpa.

söndagsmys.

Idag är det storhandling och gränby en sväng som står på schemat, det ekar tomt i vårat kylskåp. Jag äter alltid gröt till frukost på morgonen men idag va det en torr macka med margarin som fick slinka ner. Mums! Ja som sagt, vi behöver  v e r k l i g e n  handla.
Finns inte en chans att jag hoppar över frukosten heller,det är det första jag tänker på innan jag går och lägger mig och det första jag tänker på när jag går upp på morgonen. Frukosten.

Igår jobbade jag hela dagen. Jag, fyra barn under 5 år och kusinerna på 10 och 8 år drog iväg till lekparken. Herregud, vi va ju nästintill en hel förskola som kom där och invaderade lekplatsen, de andra försäldrarna med sina max 2 barn började sakta röra sig bort från lekplatsen när vi kom. Jag va helt slut när vi kom tillbaka.

På kvällen cyklade jag hem till C, vi drack ett par glas vin och snackade en massa skit sen däckade båda i soffan efter en heldag ute i solen.
Nu ska jag väcka J så att vi kan se reprisen av Robinson innan det blir iväg och fylla på kylen.

VALBORG.



Efter en springtur i skogen kanske man skulle ta i tur med lägenheten som inte är i sitt bästa skick just nu.
Valborg va för övrigt helt underbar. Underbart väder, underbart sällskap. Kan man förvänta sig nått annat än BRA då?






















RSS 2.0