STICKAT.



Hur många stickade tröjor kan man ha egentligen?
Från HM, 299 kr.

GLAD I HJÄRTAT.

Det är roligt att gå in på en blogg och se det här :)
Då blir man glad i hjärtat.

SÖNDAGS MIDDAG.



Kyckling med conchiglioni pasta och kantareller.

2 port
2 kycklingfileer
2 dl kantareller
1 svampbuljong
3 dl creme fraiche
salt och peppar
parmesan ost

Salta och peppra kycklingfileerna och stek dem i stekpanna. Stek kantarellerna i en panna för sig och tillsätt svampbuljong, häll i creme fraichen.
Koka pastan med lite salt (vi använde conchiglioni pasta) och blanda samman med kantarell röran.
Riv lite parmesan ost över.



SÖNDAG.

Igår vart resväskorna fixade, ne för vi hade faktiskt inga sedan innan. Första bästa butiken hittade vi dem i. Får se hur länge de håller nu bara. Eller jo föresten, jag har en lite mindre resväska men i den får det inte plats hälften av det jag ska ha med mig nu. Jag har en tendens att alltid lyckas packa med mig för mycket, får hålla tummarna att vi klarar oss undan övervikt bara.

Idag har jag jobbat hela förmiddagen, tur att älskii kom hem inatt och påminde mig om att ställa tillbaka klockan så att jag fick sova en hel timme längre. Den timmen behövdes. Jag hade helt fått för mig att det va nu i natt klockan skulle ställas om, men icke.

Nu, söndgsmiddag!

VÄRMER OM HALSEN.



Kap!
Halsduk från HM, 49,50 kr.

MUSIK.


Snow Patrol - Just say yes.

BARN GÖR INTE SOM VI SÄGER..

Nu blir det snart middag. Och idag får det bli rester från jobbet, linsgryta med en massa grönsaker i.
Kockerskan på jobbet är så glad för att jag är så matglad och verkligen äter allt och hon vet att jag älskar grytor med en massa gojjs i. Så hon brukar skicka hem lite mat med mig ibland. Skönt att slippa behöva laga mat på en fredag!


Det är en sån sak jag funderat på vad gäller barn och mat, eftersom de flesta vid det här laget vet att jag tycker det ämnet är ganska intressant.

Vid mitt bord på förskolan, där äter barnen det mesta och de smakar ALLTID på all mat. Vi har vant oss vid det och inget tycker att det är konstigt eller ens ifrågasätter det, det är så vi gör bara. Sen om de inte tycker om det de smakar på, så är det självklart helt okej. De lämnar det de inte gillar och äter det andra. Man kan inte tycka om allt..men då har de i alla fall smakat. Har man inte smakat så kan man inte veta.

Vid ett annat bord så kanske det sitter någon vuxen som oftast har med sig sin egen mat till jobbet, som ibland kan vara något helt annat än det barnen vid bordet har fått till lunch. Det här uppmärksammar barnen..självklart.
Vi det bordet är barnen petiga med maten, de lämnar kvar medans vi rensar skålarna. Är det slumpen eller påverkas barnen så pass mycket av det de ser att vi vuxna gör?

Oftast är det så att så fort barnet ser någon mat de inte känner igen så är det äcklig mat som de absolut inte tycker om, men så fort de smakar så är det inte alls så äckligt som de från början trodde. Nu låter jag kanske som värsta surtanten som tvingar i barnen mat de inte gillar, men det är jag inte. Men vi vuxna måste vara förebilder och förhålla oss positivt till mat. En fras som passar in här och som också är väldigt sant. Barn gör inte som vi säger, de gör som vi gör.

Många föräldrar i dag ger sina barn allldeles för mycket skit (rent ut sagt) att äta. Från barn som kommer till förskolan med en varsin pinnglass i handen och berättar att det här är deras frukost tillsammans med ett glas cola, till barn som har med sig en bulle samt en påse full med kakor till utflykten i skogen då de andra barnen äter sin smörgås och några äppelklyftor. Det låter helt otroligt men det är sant. Då undrar jag varför? Varför stoppa i sitt barn så mycket sånt skit.

Jag vet föräldrar som lockar sina barn att äta upp sin mat genom att säga att de får de en glass efteråt, och detta nästan VARJE dag.

Jag är en av dem som tycker att tex "fredagsglassen" på förskolan ska tas bort, vissa säger att det är helt fel..att man då tar bort "fredagsmyset" för barnen. Men när blev fredagsmys att få en pinne stoppad i handen som bara innehåller en massa konstgjorda konserveringsmedel och tillsatta ämnen. Varför inte ersätta glassen med något annat och få en mysig stund för barnen ändå. Vi jobbar mycket med hållbar utveckling på förskolan nu, och detta är väl en stor del i den hållbara utvecklingen..


ICA.



haha, det här va ju lite kul!

STRESS.

Det är sådär lagom kul att jag de senaste månaderna har fått så otroligt dålig hy (precis lagom tills vi ska åka bort också, det är så typiskt.) Jag har verkligen provat allt för att förgäves få bort de små pipplorna som bara envisas med att ploppar upp hela tiden. Men utan någe vidare resultat.

Jag vet inte om det har med cystan att göra eller att det är för att jag den senaste tiden har stessat väldigt mycket, varit orolig och därmed mått allmänt dåligt. Kan mycke möjligt vara därför.
Men nu får det väl ändå ta och ge sig, blä!

MAGNET.



Remember Love.
Kylskåps magneter från en liten inredningsbutik i Göteborg.

MUSIK.



Elin Ruth Sigvardsson & Lars Eriksson - Love.

GÖTEBORG.





Här kommer några bilder av de vi tog då vi va till Göteborg.

Vi hade tur med vädret, eller tur och tur. Hela bilresan ner så regnade det och därtill så blev vi två timmar försenade pga bilköer eftersom det hade varit två olyckor på vägen. Men vi höll humöret uppe. Lördagen och söndagen bjöd på jätte fint höstväder, ruggigt kallt men solen höll sig framme.
Vi vandrade nog runt hela Göteborg tror jag, gick och gick..så himla mysigt. Gick in i små gränder och hamnade mitt i en höstmarknad. Fikade och hittade störstaste godisaffären. Jag och E blev som två små barn där inne, som de gottegrisar vi är. På kvällarna vart det lugnt, vi va helt slut efter allt strosande runt i staden. Vi myste ner oss i soffan till ett par filmer och lite vin sen sommnade vi gott. Riktig myshelg som vi snart ska göra om. Nästa gång är det dom som kommer till Uppsala.

VARDAGEN.

Hemkommen från jobbet. Stressig dag idag, det är så skönt att komma hem till lugnet i lägenheten. Jag brukar be J stänga av musiken från datorn (han har alltid musik på), sätta mig i soffan och bara lyssna på lugnet, vila öronen en kvart/halvtimme innan man börjar på med vardagssysslorna här hemma.

Idag står tvättning på schemat, sen måste jag fixa klart lite saker till jobbet imorrn och därimellan tänkte jag hinna med att färga utväxten. Kanske borde sätta igång nu? J har laddat ner DH så en paus lite senare blir det definitivt.

NU VÄNDER DET NOG TILL DET BÄTTRE.

Jag är så otroligt lättad ändå.
Det kunde vara bättre, men det kunde även vara mycket mycket värre. Med ens så blev jag så mycket piggare, glädjen kommer tillbaka..och jag fick tillbaka lusten till allting igen. Tänk vad ett samtal kan göra.

Det här har varit, och är den värsta perioden hittills i mitt liv. Jag har varit med om jobbiga saker men det här tar priset. Att gå i ovisshet och ha de värsta tankarna snurra runt i ens huvud.
Men nu ska det förhoppningsvis vända, jag är positiv. Och jag har haft så många jag har kunnat pratat med. Familjen, mamma du är bäst ♥ Vännerna och mina underbara kollegor på jobbet, en stor PUSS till er.




Men men, nog om tråkigheter nu.
Imorgon tar vi en helg borta igen, denna gång blir det Göteborg. Vi ska bila ner och hälsa på B och hans E. Det ska bli så himla kul, vi har inte träffat dem sen de flyttade i början av hösten och vi har saknat dem. De va ändå det "paret" vi har umgåtts mest med, så det är ett kärt återseende. Vi får se vad vi hittar på för spännande där borta.

MINISAR.



Har köpt på mig några minisar av mitt favorit body butter från Body Shop. Perfekt att ha med sig när man är ute och reser istället för att släpa på de stora.

KVÄLLENS MIDDAG.



Korvstroganoff med bacon och squash.
2 port.

4 korvar
200 g bacon
½ squash
1 vitlöksklyfta
200 g krossade tomater
2 msk tomatpure
1 msk soya
1 msk grönsaksfond
salt och peppar.

Stek korv, bacon och squash för sig och tillsätt sedan fonden samt lite vatten. Ha i tomatkrossen, tomatpuren, soyan och vitlöken. Salta och peppra. Ät med tex jasmin ris.





MUSIK.



Melissa Horns låtar går om och om här hemma nu.



Melissa Horn - Långa nätter.

LEOPARD.



Jag tycker det är roligt med leggings, speciellt lite mönstrade och annorlunda. Använder för det mesta leggings. Det är snyggt men framför allt bekvämt.

Dessa med leopard fläckar kommer ifrån HM, 149 kr.

STORT.

VI har äntligen hittat ett gemensamt område, våningshus..kanske tom lägenhet som vi båda gillar. Området är vi säkra på, i alla fall för tillfället och lägenheterna där har nästan allt det vi vill ha i en lägenhet.

Denna har vi varit och kollat på idag, det är dock mycket att göra i lägenheten och den kommer förmodligen komma upp i en alldeles för hög summa. MEN bara det att vi båda är överens, det är stort :)

BARA NÄSTAN.



HUR fin är inte den här?
NÄSTAN så att den är värd varenda tusenlapp, men bara bästan.

Nelly, 3195 kr.

MUSIK.



Fibes oh Fibes - Love Child.

UPPSALA.

Underbara helg, och ännu är den inte slut. Men åh så skönt det är att landa på hemmaplan igen, efter en helg i hektiska sthlm. Jag gillar Uppsala, Uppsala är lagom på alla sätt och vis.

Nu sitter jag i soffan och vilar fötterna, oj vad vi har gått. Mina stackars fötter bultar och värker. Så ikväll är likamed en lugn kväll. Vi hann även med en sväng in på Historiska Museet, men det va inte så mycket att hurra för tycker jag. Vikinga avdelningen va lite spännande att se, men det va i princip det ända.

J ska kika matchen ikväll, offcouse. Och det kommer väl bli så att jag automatiskt ser den också. Jordgubbar finns kvar sen igår, det här blir nog ännu en bra kväll.

bild: google.

STOCKHOLM.

Idag åker vi iväg för en välbehövlig helg i Stockholm.
Lugn, strosande på söder i härligt höstväder och godaste hotellfrukosten. Och för att inte glömma, fetaste godispåsen i en stor fluffig hotellsäng framför Idol. MYS.

SKINN VS MOCKA.



Skinn kjol med mocka detaljer på sidorna, HM 199 kr.

MUSIK.



Timo Räisänen - Fear no darkness, promised child.

I MINA HÄNDER.


SNART SÅ.

Häromveckan va vi iväg och tog första sprutan.
Mindre än 1 månad kvar nu, iihh.
:)

KLICKA IN.

DesignByLina.se




Nu har jag även en banner på höger sida av bloggen (pekar). Där kan ni också klicka er in :)

LOVE IS THE KEY.

Armbands fanatiker som man är.

Hemklickat från Chique. 99 kr för alla tre, med koden "10off" får du även 10% rabatt just nu.


RSS 2.0