KLOCKAN FYRA.



Igår hade jag och min fina mamma en heldag i Stockholm, bara hon och jag. Vi kikade runt i affärer, pratade oavbrutet och åt en massa god mat. Det måste göras om snart. Men så skönt det är att komma hem till "lilla" Uppsala sen, jag skulle bli galen om jag bodde i en sån stor stad som Stockholm. Efter att ha sagt hej då till mamma runt kl 20 så cyklade jag hem i lugnet, fastän fötterna värkte efter att ha suttit kanske en 15 min på hela dagen så va det riktigt härligt. Alldeles lugnt va det ute.

Jag hittade bla.klockan ovan, fiin tycker jag. Har velat haft en lite större klocka i silver och att den va på REA för halva priset gjorde ju inte att jag ville ha den mindre.

VILKEN SOPPA.



Hittade denna soppa för endast en tio krona på ÖB häromdagen, att den va från ÖB borde ju säga det mesta men det är ju ett någolunda känt märke så jag köpte på mig ett par st. Konsistenten va rinnigare än vatten och smaken va väl inte heller så mycket att hurra för, men jag har smakat värre. Det gick ner, och en billig lunch vart det ju i alla fall.

EN SOVANDE KISSE.



En glimt av de nya soffkuddarna fick jag med också, passar perfekt till vårat lila tema i vardagsrummet. Dom fyndade vi på Åhlens i Stockholm, 149 kr för båda.

mineral foundation.



Ett puderfoundation som appliceras med en borste, helt klart en av de bästa foundation jag har testat. Eftersom det är en mineral foundatin så täpper den inte till porerna utan låter istället huden andas. Perfekt nu på sommaren då man inte använder så mycket smink endå.

ca 159 kr.

el stockholmo.


Ska stupa ner i sängen snart.
Mina fötter värker efter en eftermiddag/kväll i huvudstaden. J mötte upp en kille på stationen och köpte hans blixt till kameran och sen passade vi på att gå och äta lite, självklart vart det lite kikandes i några affärer också.

Ne, sängen va det, kommer somna så fort huvudet nuddar kudden.

lördags mat.



Grillat kött, majskolv, pommefritt och oliv o vitlöksbröd till det. Så himlarns gott det är med grillat en lördagskväll. Lite extra glad i magen blir man då.

det ekar tomt.

Frysen har frostats av på morgonen, det ekar tomt i både kyl och frys så snart bär det av för att storhandla. Tänkte passa på att svänga in en snabbis på ikea och lite sånt när vi ändå är i farten.

Ha en bra dag!

musik.




A Fine Frenzy - Blow away.

träna.

Herregud, trodde inte man kunde svettas så mycket som jag gjort idag.

Förra veckan så va det ju meningen att jag skulle iväg och gymma. Begav mig dit gjorde jag, men så mycket mer än så vart det inte. Jag kollade mest på när alla andra utförde saker på de där konstiga maskinerna, jag fattade inte mycket. Och va liten man kände sig därinne bland alla muslelknuttar som va över två meter höga. Så jag satte mig och läste lite i friskis och svettis tidningen istället.


Men idag har jag i alla fall varit iväg på mitt första spinning pass, jisses. Jag trodde allvarligt talat att jag skulle kollapsa därinne. Alla hade med sig en varsin handuk och vattenflaska, självklart så hade jag glömt min vattenflaska hemma så jag fick ta två pappersmuggar som jag sprang och fyllde på med vatten hela tiden. Men det kändes riktigt bra efteråt så jag ska definitivt dit igen!

fynd.



Jeans skjorta från MQ, 399 kr men nu nedsatt 50%.

Satan i gatan vad jag fyndat på rean igår, träffade E på stan för en fika och lite skit snack. Jo fika vart det, en glass vid ån. Mer hade vi inte råd med efter våran helvetes shopping. Jag fick verkligen inte göra av med några pengar m e n när man hittar sånna fynd som jag gjorde så borde det va lite mer okej..eller?

om hur viktigt det är med nyttig och god mat.


Min middag, hemmgjord morots o potatis soppa med basilika.

Hemmagjord mat är godast, folk borde tillaga mer mat själv i köket tycker, helt klart. För mycket snabbmat hitan och ditan överallt, man hör bara från barnen i dag om vad de äter hemma. Barn som kommer till förskolan och berättar att de ätit två bullar och druckit ett glas cola till frukost. Barn som petar i maten dag ut och dag in och verkligen vägrar äta de dagar det inte serveras pannkaka, eller någon form av snabbmat som tex pizza eller chicken bits. BARA för att den typen av mat är den enda som barnet känner till. Det är hemskt!

Jaja, barn äter inte såndär hemmagjord mat säger ni nu. Men JOODÅ, vänjer man ungarna från tidig ålder så äter de det mesta sen. Lite grönsaker på tallriken varje dag är ett måste tycker ja. Tvinga aldrig barnet att äta men gör matsituationen till något roligt. Och visst, man kanske inte alltid har tid..men ha storkok nån dag och frys in. Det går att lösa.

Vi gör mycket egen mat här hemma. Såser, potatismos, köttbullar, hamburgebiffar..och det är så mycket enklare än vad man tror. Visst det tar lite extra tid, men vem kan inte ge det lite tid när man vet att det blir så mycket nyttigare och så mycket godare. Jag vet att jag kommer fortsätta göra det mesta av våran och barnets mat när jag själv får barn, barnen är ju det viktigaste vi har så varför låta det stoppa i sig en massa skit.

Här kommer i alla fall receptet på den enkla
morots och potatis soppan:
ca 2 port.

4 stora morötter
2 st potatisar
2 msk grönsaksbuljong
2 dl creme fraiche
3 stora blad av färsk basilika


Skala och hacka morötterna och potatisarna, koka dessa tills de blivit mjuka. Häll då av mestadels av vattnet och ha i buljongen. Mixa ihop morötterna, potatisarna och buljongen och häll sedan i creme fraichen. Hacka basilikabladen och blanda ihop allt, Klart!
Servera med en klick creme fraiche eller gräddfil.

kudde.


Kolla sötaste rosettkuddarna som kommit in hos H&M home, 99 kr.
Jag vill ha!

snart så.

Ikväll kommer min J hem, som jag har längtat efter dig finast

Vad väntar ni på?

Det finns en hel del sidor just nu där man man tjäna in poäng och få hem tex gratis presentkort. Men Gratisbio slår nog de flesta, finns nog inget enklare sätt att tjäna in poäng och få hem gratissaker.

Man kan tex tjäna poäng genom att besöka olika sidor, delta i gratis tävlingar och värva andra medlemmar. För att värva någon får du hela 200 poäng.

Jag har redan samlat ihop över 400 poäng bara genom att delta i tävlingar och besökt hemsidor, nu kan jag byta in mina poäng mot gratis biobiljetter eller ett presentkort värt 100 kr i en av de många butiker du kan välja mellan. Eller så kan jag vänta och samla ännu mer poäng.

Butiker att få presentkort ifrån är bla:
Hm, Kicks, Åhlens, Din sko, Duka, Onoff och många många fler. Du har hela 94 butikskedjor att välja mellan.

För..
200 poäng: 1 menybiljett till bion eller presentkort på 50 kr.
400 poäng: 1 biobiljett eller presentkort på 100 kr.
500 poäng: Valfri tidningsprenumeration, 200 kr på ditt unibet-konto eller presentkort på 100 kr.
1000 poäng: SuperPresentkort på 300 kr.
1500 poäng: SuperPresentkort på 500 kr.
2000 poäng: Superpresentkort på 700 kr.


När du klickar på länken ovan och blir medlem genom mig får du 75 poäng att börja med sen är det bara att börja samla ihop poäng till första presentkortet.


Och när du bloggar om Gratisbio så får du mellan 10-1000 poäng och har chansen att vinna presentkort på Nelly för 500 kr.



Vad väntar ni på? Bli medlem nu du med!

träna.


Bakis och förjävlig men för första gången på ca två år tänkte jag nu sätta min fot i en träningshall, får se hur detta går.

skål.



Hjälp, jag har sovit bort halva dagen. Vad nu göra?
Vaknade först åtta av att grannarna i lägenheten bredvid hade konstiga ljud för sig, sådanna ljud som man inte vill höra från sina grannar. Men jag somnade snabbt om igen. Vaknade igen av att det pep till i mobilen. Lever du? Knappt.

Helt galen kväll igår, den hade sina bra och mindre bra stunder. Men i det stora hela hade jag så jäkla kul! En kväll som behövdes.



ännu mera färg.



..också har man slängt på sig ännu lite mer färg. Detta kan va helt rätt eller bara så fel, men jag tycker det är fint och huvudsaken är väl det.

Nu ska jag snart bege mig iväg till E för lite party. Ha en trevlig kväll!

musik.



Lily Allen - 22.

balkonghäng.



Såhär har det sett ut hela förmiddagen.
Varmt! Alldeles för varmt tyckte kissen som lade sig i skuggan under bänken, sen gav hon upp och gick in i stället.

Nu ska jag snart bege mig ner på stan. Ska inhandla en sak åt J, snäll flickvän som man är och sen blir det nog att cykla över till C och sitta i eko-parken en stund. Passa på medans det är fint väder.

färg.



Bandeau bh från asos ca 50 kr på rean.

tre dagar.

Nu åkte precis J iväg, min finaste! åhh.
Dom ska till Öland och tillbringa tre dagar på Öland Roots. Tre (nästan fyra) långa dagar ifrån varandra, ångrar lite att jag inte följde med nu men men..det kommer fler år :)
Saknar dig redan.

Nu ska jag nog snart försöka ta mig ut på en liten promenad i solen!

musik.



Vapnet - Kalla mig.

vardagen.

Lite dåligt med bloggande har det blivit här de senaste dagarna, och inte kan jag skylla på vädret heller. Ne, jag skyller på att det är så många som fyller år den här tiden på året. Kalas hit och dit.
Men nu så.

I torsdags va halva släkten här hemma hos oss för lite mat och för att fira min J lite i efterskott sådär. Det va lite trångt men vi lyckades tränga ihop oss vid vårat vardagsrumsbord allihoppa. J fick bla en fritös som vi invigde häromdagen och nu har jag tänkt ut allt möjligt konstigt som ska provas friteras.

I fredags fyllde kusin J år så då va vi över till M och H en sväng på smörgåstårta och jordgubbstårta, mycket trevligt! Och i lördags fyllde pappsen år, vi va allt som allt 29 st som trängdes med varandra. Våran släkt får sluta producera barn nu tror jag :) senast igår kväll fick jag min (räknar på fingrarna) 11 kusin med akut kejsarsnitt, om jag nu inte missat nån. GRATTIS till H och C! Men det är roligt med stor släkt tycker jag, vi har alltid så kul ihop..och förstå sen när våran generation börjar ploppa ut ungar, ja herregud! haha.
I alla fall, det blev en helt galen kväll. Med god mat, all ära åt mamma. Med dricka, all ära åt pappa och riktigt trevligt sällskap. Vi fick för oss att vi skulle spela ett spel där man använder sig av en kortlek, det va väl där nån gång det spårade sen gick det bara utför. Det blev mycket sittande på golvet och nyp i öronen.
Senare på kvällen joinade även gamlingarna på spelet, vilken syn. Dom hängde inte riktigt med men kul hade vi!

Igår fyllde även kusin E år. Jag skulle vilja se hennes min nu när hon får reda på att hon ska dela sin födelsedag med lillen. Kul att vi senast igår runt kanske 20 tiden diskuterade just detta, då nämndes bla saker som "Jäklar om hon inte kniper igen i några timmar till".

Nu blir det mat sen ska jag sätta igång och börja städa och tvätta här hemma, kul dag.

aprikos.


Tröja från gina, 149 kr.

Jo, jag vet att man inte köper en stickad tröja mitt i sommaren. Men jag kunde inte motstå färgen, har kärat ner mig i aprikos.

kalas.

Idag ska vi ut på landet, till min snälle goe runde far som fyller hela 55 år idag. GRATTIS til honom! :) Vi kommer att bli ett gäng som ska trängas ute på mammsen och pappsens altan, men som man säger "finns det hjärterum så finns det stjärterum".

tårtkalas.



Tårt och kakfat från VILLAGE,
74 kr respektive 94 kr på rea.

musik.



Pink - Please don´t leave me.

gummistövel.



Gummistövlar är något som jag inte ofta sätter på fötterna. Har hittils dragit på mig mina röda med vita prickar någon gång ibland då jag är ute med barnen på jobbet. Men dessa är snygga, speciellt de vita!

ca 200 kr från ellos.

och så kom juli månad.

Nu är jag långledig, i hela 6 veckor ska jag bara ligga och pilla mig i naveln hela dagarna..eller nått sånt. Ett par mindre äventyr blir det nog, dock inget sådär jätte planerat än. Underbart, att bara ta dagen som den kommer! Fast om jag känner mig rätt så kommer jag vara så rastlös de sista veckorna att jag kommer att böna och be om att få börja jobba bara några dagar tidigare än beräknat.

Semestern kunde ju kanske ha börjat lite bättre endå, det knasiga i halsen har kommit tillbaka..den här gången lite värre. Jag är så trött, helt orkeslös i hela kroppen. Så idag va jag och tog lite prover hos läkaren, får väl se vad det visar. Säkerligen åkt på samma skit som mamma haft/har. Men vad kan man göra, ingen som kan hindra mig i alla fall.

Kissen ligger på stolen bakom min rygg just nu, bekvämt? Hon är så gosig, vill alltid vara nära. Jag ska lägga mig i soffan en stund och halsova lite till 2 1/2 män, det kommer väl gå ett par sekunder så kommer kissen smygandes och gosar in sig hon också. Sen blir vi kvar där resten av kvällen.

för att himlen kan vara otroligt vacker ibland.


Foto: jag och j.
Från någonstans i Finland.

musik.



Christian Walz - Atlantis.

för att gratis är bra.

Jag fick ett erbjudande från Buzzador om att bli medlem i Storytel och få lyssna på ljudböcker via datorn/mobilen gratis i en månad. Givetvis! Jag är dålig på att läsa böcker men kanske det funkar bättre om man får lyssna på dem, atingen genom datorn eller genom mobilen. Nu har jag precis börjat lyssna på Första Twilight boken - Om jag kunde drömma, och det funkar..någolunda. Jag kan sitta still en stund och lyssna i alla fall. Det finns ju så mycket bra böcker som jag gärna vill läsa.

På storytel har de en hel del bra böcker, jag har bla lagt till "Den du inte ser" av Mari Ljungstedt, den andra Twilight boken - När jag hör din röst av Stephanie Meyer och "En plats i solen" av Liza Marklund.

Om du blir medlem i Buzzador så får du prova på nya produkter på marknaden helt gratis. Jag har bla fått testat nya Fanta B´good läsken, Extra halstabletter, Kellogs special K och gourme kattmat som kissen vart väldigt glad över :) Lite svårt hade hon nog att gå över till vanlig kattmat sen i alla fall.

Bli medlem här så får du också prova på nya saker helt gratis :)

länna.



Jag kan ju i alla fall säga att beach volley INTE är min sport, I suck! Jag duckade för det mesta. Men vadå, vad gör man när det kommer en stor hård boll i ilfart farande rakt emot en. Då gillar jag bättre sporter där man inte behöver slå med händerna på en hård boll, det gör ju så in i helsikes ont.

fängslande film.



Igår kväll såg vi Benjamin Buttons otroliga liv. Himlans bra film. Den va närmare 3 tim lång men jag satt fängslad under hela filmen (vilket är ovanligt då jag är väldigt rastlös och vanligtvis gör 1000 andra saker medans jag ser på film). En otroligt välgjord film och Brad Pitt spelar rollen som Benjamin så himla bra. Jag rekomdenderar er verkligen att se den!


uppdatering till håret.

Jag funderar jag på att klippa mig lite kortare, är så less på min längd på håret just nu. Förmodligen kommer jag ångra mig något enormt efter, det som bekymrar mig mest. Meeen, kanske dags att testa nått nytt nu. Jag är lite inne på lugg också, det är snyggt..dock jobbigt under sommaren. Kanske till hösten?

Det här är i alla fall helt klart den bästa serien för håret, tycker jag i alla fall.
        

Solar sublime, Inpackning för hår som utsätts för mycket sol.
Absolute repair, shampo och balsam.
Solar sublime, skyddande spray.
Mini travel set, shampo + inpackning + spray.

varm dag.

Snart åker vi och hämtar B och E. Ikväll blir det lite kvällsbad i det helt underbara vädret. Man står inte ut i mer än 15 min i våran lägenhet när det är såhär varmt, bastu! Så man försöker spendera den mesta av tiden utomhus där det i alla fall blåser, idag har vi roat oss med bla badminton.

Men först blir det lite mat!

vardagsmys.




Karlarna tog hand om grillningen medans jag och E snackade en massa skit på balkongen. Kvällssolen låg på och varmt så in i helsike va det, helt underbart. Vi grillade kött, majskolvar och tomater från J´s föräldrars växthus, sen gjorde vi en sallad med bla sockerärtor, melon och gurka. Kunde nog inte ha smakat bättre. Myskväll.

musik.



Montt Mardie - One kiss.

En helg i Linköping.

En helg som innehöll mycket fikande, god mat, underbart sällskap, strålande sol och mycket skratt. Massvis med bilder togs, lägger upp några som sammanfattar helgen ganska så bra. TACK för en trevlig helg!



RSS 2.0