om hur viktigt det är med nyttig och god mat.


Min middag, hemmgjord morots o potatis soppa med basilika.

Hemmagjord mat är godast, folk borde tillaga mer mat själv i köket tycker, helt klart. För mycket snabbmat hitan och ditan överallt, man hör bara från barnen i dag om vad de äter hemma. Barn som kommer till förskolan och berättar att de ätit två bullar och druckit ett glas cola till frukost. Barn som petar i maten dag ut och dag in och verkligen vägrar äta de dagar det inte serveras pannkaka, eller någon form av snabbmat som tex pizza eller chicken bits. BARA för att den typen av mat är den enda som barnet känner till. Det är hemskt!

Jaja, barn äter inte såndär hemmagjord mat säger ni nu. Men JOODÅ, vänjer man ungarna från tidig ålder så äter de det mesta sen. Lite grönsaker på tallriken varje dag är ett måste tycker ja. Tvinga aldrig barnet att äta men gör matsituationen till något roligt. Och visst, man kanske inte alltid har tid..men ha storkok nån dag och frys in. Det går att lösa.

Vi gör mycket egen mat här hemma. Såser, potatismos, köttbullar, hamburgebiffar..och det är så mycket enklare än vad man tror. Visst det tar lite extra tid, men vem kan inte ge det lite tid när man vet att det blir så mycket nyttigare och så mycket godare. Jag vet att jag kommer fortsätta göra det mesta av våran och barnets mat när jag själv får barn, barnen är ju det viktigaste vi har så varför låta det stoppa i sig en massa skit.

Här kommer i alla fall receptet på den enkla
morots och potatis soppan:
ca 2 port.

4 stora morötter
2 st potatisar
2 msk grönsaksbuljong
2 dl creme fraiche
3 stora blad av färsk basilika


Skala och hacka morötterna och potatisarna, koka dessa tills de blivit mjuka. Häll då av mestadels av vattnet och ha i buljongen. Mixa ihop morötterna, potatisarna och buljongen och häll sedan i creme fraichen. Hacka basilikabladen och blanda ihop allt, Klart!
Servera med en klick creme fraiche eller gräddfil.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0